404,您请求的文件不存在!

Over mij - Rianne van Wijngaarden

Visie

Ik ben een creatieve en innovatieve architect die zicht richt op zowel het ontwerpen als de technische uitwerking van gebouwen.

Als bouwkundige en architect ontwerp ik gebouwen waarin niet alleen de uiterlijke vormgeving als belangrijk ontwerpcriterium gezien wordt, maar ook de kwaliteit van de ruimtes in het gebouw. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool ben ik er achter gekomen dat behalve het ontwerpen, de bouwtechniek mij ook erg aanspreekt. Ik ben van mening dat een degelijke bouwtechnische kennis noodzakelijk is voor het maken van een goed ontwerp. De combinatie van techniek en architectuur is voor mij daarom essentieel. Ik hecht dan ook grote waarde aan de betrokkenheid bij de technische uitwerking van een ontwerp, omdat de detaillering en bouwfysische aspecten essentieel zijn voor de beleving en comfort van een ruimte of gebouw. 

Ervaring

Op dit moment ben ik werkzaam bij MAS Architectuur. Met veel enthousiasme werk ik aan het ontwerp en de bouwkundige uitwerking van diverse projecten in de woning- en utiliteitsbouw.

Voorafgaand aan mijn huidige baan deed ik de Master Architecture, Building and Planning aan de Technische Universiteit Eindhoven. In Augustus 2013 ben ik hier afgestudeerd in de richting architectur. Tevens heb ik tijdens mijn architectuur studie een masterclass aan de Universidad Politécnica de Catalunya, in Spanje gevolgd. 

Voordat ik aan mijn studie in Eindhoven begon heb ik de studie bouwkunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede gedaan, hier ben ik in juni 2010 afgestudeerd. Tijdens mijn studie bouwkunde heb ik een half jaar de voorbereidende cursus voor de master Architectuur gevolgd aan de Academie van Bouwkunst te Arnhem. Dit deed ik in combinatie met een stage bij het architectenbureau Leijh, Kappelhoff, Seckel van den Dobbelsteen architecten. Tevens heb ik nog stage gelopen bij Koopmans bouw in Enschede.

CV

Opleiding

2010-heden 

Master Architecture Building and Planning,
mastertrack; Architectuur,
Technische Universiteit Eindhoven

2006-2010 

HBO bouwkunde,
Saxion Hogeschool Enschede,
diploma behaald in 2010

2008-2009

Academie van Bouwkunst
Voorbereidende cursus voor de master Architectuur
Artez Hogeschool voor de kunsten,
Certificaat behaald in 2009

     

Cursussen/ Certificaten

2010 

3TU-toets Wiskundige Basisvaardigheden,
Technische Universiteit Delft,
Certificaat behaald in 2010

2010          

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)
Score: 79 van 120, certificaat behaald in 2010

Werkervaring

 2009

Koopmans bouwgroep b.v, te Enschede.
Stage
Werkzaamheden: Calculatie & werkvoorbereiding
02-02-09 tot 01-07-09

2008-2009 

Leijh, Kappelhoff, Seckel van den Dobbelsteen, architecten, te Hengelo
Stage
Werkzaamheden: Bouwkundig tekenwerk, Bouwbesluit toetsing, Bouwfysische berekeningen, assisteren bij ontwerpen en presentatie van plannen.
01-09-08 t/m 28-01-09

Softwarevaardigheden

Autodesk Revit Zeer Goed
Autodesk 3ds Max Redelijk
Autodesk Autocad Goed
Arkey Goed
Adobe Indesign

Goed

Talen

Nederlands                Moedertaal
Engels Goed